Örömhír!

 
Kedves Gyula!


Örömmel értesítelek, hogy az MTA Gazdálkodástudományi Bizottsága (GTB) egy reprezentatív emléktáblát alapított a tudományterület legkiválóbb, elhunyt művelői emlékének szentelve (Atrium Memoriae Aeternae). Az odaítélésre javaslatot egy grémium tett, melynek 


     - tagjai az akadémiai doktorok, 

     - javaslattevők rajtuk kívül a tudományterületet oktató hazai intézmények vezetői

     - a grémium vezetője a rangidős akadémiai doktor (ez esetben ez én voltam) 


A nyár folyamán jelöléseket és laudációkat kértünk be a doktoroktól és az intézményvezetőktől: kik voltak véleményük szerint a tudományág legkiemelkedőbb elhunyt egyéniségei. A jelölt listát a laudációkkal együtt a grémium elemezte, értékelte, majd összeállította GTB részére, amit az szintén megtárgyalt és megszavazott. Mellékelem. Sejtheted, Ladó Laci és Kindler Jóska vezeti a listát.

 

A döntés után elvállaltam, hogy írók díjazásról egy cikket a Vezetéstudományba. A segítségedet kérem a cikk megírása érdekében: kölcsönadnád a birtokodban lévő anyagokat betekintésre, vagy lehetővé tennéd a betekintést? A módját beszéljük meg. Előre is köszönöm.


A GTB alapított egy másik díjat is: az MTA "Akadémiai Arany Életpálya díjat" (Cursus vitae aureus), amit a köztestületi tagokból három személy kaphat meg ciklusonként. Örömmel és büszkén értesítelek, hogy (Chikán Attila mellett) én is a kitüntettek közé kerültem.

Barátsággal üdvözöl:


Karcsi

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ladó László teremavatàs (BME, Q épület, 403, 2023. november 8.)

Dr. Ángyán József: “Az érett s tünődő kevésszavú alázat” Radnóti Miklós: Sem emlék, sem varázslat